4 pakollista vauvan kalusteosaa ja kuinka vauvasi voi käyttää niitä turvallisesti

Vieraile missä tahansa lastensairaalassa tänään ja tulet hämmästymään vauvan huonekalujen aiheuttamien vammojen lukumäärästä. Kummallista kyllä, useimmat näistä vammoista voidaan välttää. Vaatii vain hieman varovaisuutta ostaessasi huonekaluja ja valvoessasi lastasi, kun hän käyttää huonekaluja. Tässä on mitä sinun tulee tietää lasten makuuhuoneen huonekalujen turvallisuudesta.

Pinnasängyt

Useat lapset loukkaantuvat vauvansängyissään. Liittimet, kuten nupit, kulmatolpat ja pultit, voivat tarttua vaatteisiin ja aiheuttaa kuristumista. Onneksi tällaiset onnettomuudet on helppo pitää loitolla. Jos vauvasi pinnasänky on kädellä käännettävä pinnasänky, varmista, että sen syvyys on vähintään 600 mm patjan alustasta pinnasängyn yläosaan. Sijoita sitten pinnasänky aina turvalliseen paikkaan ja käytä lukitusjarruja.

Lastenvaunut ja rattaat

Varmista, että etsimäsi rattaissa tai vaunuissa on kiinnityshihna, joka auttaa sinua säilyttämään hallinnan käytön aikana. Käytä hihnaa liikkuessasi ja kytke sen seisontajarru aina, kun se on paikallaan. Käytä lopuksi aina 5-pisteen turvavaljaita myös lyhyillä matkoilla.

Syöttötuolit

Putoaminen on yleistä syöttötuolien kanssa. Syöttötuoli on siksi ihanteellinen vauvoille, jotka voivat istua pystyssä yksinään – tarkalleen 6-8 kuukauden ikäisille. Vältä syöttötuoleihin liittyvät vauvavammat valitsemalla vakaa ja tukeva malli, joka ei keinu helposti.

Vaihda pöytiä

Ne tuskin aiheuttavat vammoja, mutta perusturvatoimien huomioiminen ei haittaa vähääkään. Pidä hoitopöytä poissa verhojen ja elektronisten laitteiden johdoista tai kaikesta muusta, johon lapsesi helposti tarttuu. Älä sitten koskaan jätä lastasi ilman valvontaa. Kuulostaa oudolta, mutta useimmat lapset loukkaantuvat usein, kun lapset jätetään ilman valvontaa.